UPDATE.!: – CARA BAYAR PINJAMAN MARA MELALUI CIMBCLICKS

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram

Ini ialah update terkini untuk cara cara bayar pimjaman MARA melalui Cimbclicks. Saya buat yang baru ni sebab cimb ada update user interface website mereka, banyak perubahan yang berlaku dalam web tu.

Pada mula mulanya memang saya pun tak tau macam mana, tak jumpa untuk bayar mara. Tapi puas godek godek, akhirnya dapat juga. Ok boleh follow step dibawah ni. (saya beranggapan anda semua dah mahir dengan internet dan online banking)

**Ini untuk penggunaan desktop/laptop, jika untuk mobile lebih kurang saja.

 

1.Pertama, login cimb anda dan akan terpapar seperti dibawah. Klik “Pay & Tranfer”

 

 

2. Kemudian klik “Pay Bills”

 

 

3. Pada ruangan To tu anda taip Mara (nombor 1). Jika anda sebelum ini pernah buat bayaran Mara dan add sebagai favourite, akan terpapar seperti no 2 dibawah ni. klik dan teruskanlah seperti biasa. Isi apa yang patut dan Make Payment. Selesai.

 

 

4.Jika anda belum buat favourite, scroll ke bawah pada “Available Biller” dan akan nampak seperti dibawah “MARA (Pinjaman Pendidikan).

 

5. Ok dah dapat dan anda boleh teruskan isi ruangan yang berkenaan seperti dibawah dan “Make Payment”

 

 

Ok, mudah sajakan..yang penting kita bayar konsisten setiap bulan. Supaya generasi seterusnya dapat manfaat seperti kita juga. Orait. SHARE la post ini pada yang lain ya.

Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Bacalah yang ni juga:

Tinggalkan komen ya:

5 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram

Hasli Ayob @ 2020 With Love | Penafian