Cara Bayar Pinjaman MARA Melalui CIMBClicks

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram

UPDATE Cara Bayar Pinjaman MARA Melalui CIMBClicks

Selepas bertahun tahun belajar di menara gading, dan sekarang dah bekerja, jangan lupa untuk bayar balik pinjaman pelajaran yang kita dah buat. Tak kisah sama ada MARA, PTPTN, Bank atau mana mana institusi yang berkenaan.

Ada banyak cara untuk membayar pinjaman MARA  ni, antaranya kat Pejabat Pos, Maybank2u dan lain lain bank. Di sini saya nak kongsi cara cara bayar balik pinjaman MARA melalui CimbClicks.

Perkara Penting yang perlu anda sediakan ialah:,

1)  Akaun CIMBclicks. jika belum ada boleh daftar di www.cimbcliks.com.my

2) Nombor kad pengenalan

3) Nombor akaun MARA anda sendiri, anda mesti tau ni sebab dah dapat surat dari Mara atau pun emel.

 

Ok, mari kita mulakan.

  1. Mula mula masuk ke website www.cimbclicks.com.my , Kemudian Login. masukkan user ID & password.

 

Klik Pay, Bills.

 

From: Pilih akaun anda untuk bayar.

To: Cimbclicks = Taip Majlis Amanah Rakyat dan akan keluar seperti digambar, dan klik submit.

 

 

1.Masukkan No Akaun MARA anda:

2.No ic anda

3.Amount yang anda nak bayar

4.Biller Nickname ni ikut suka anda nak letak apa, jika saya letak MARA je.

 

 

Dan klik Proceed To Payment. klik Request TAC,  cimb akan hantar nombor TAC ke telefon anda, masukkan 6 angka nombor TAC dan submit.

SIAP…!

Boleh check 2-5 hari pada akaun rasmi mara you all.

Itulah cara caranya nak bayar pinjaman MARA menerusi CIMBClicks.

 

Marilah kita konsisten membayar pinjaman MARA semoga duit tu boleh digunakan oleh peminjam peminjam yang lain pula.

 

UPDATE Cara Bayar Pinjaman MARA Melalui CIMBClicks

 

Jika membantu, boleh SHARE pada kawan kawan yang lain.

 

Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Bacalah yang ni juga:

Tinggalkan komen ya:

11 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram

Hasli Ayob @ 2020 With Love | Penafian