APA YANG MENARIK DI “KUKUS” NI

kukus
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram

Kukus, orang lain dah lama datang dan ada dah kat internet, tapi saya baru nak masukkan kat blog ni. Kedai ni memang best, saya jarang jarang datang kat kedai ni, tapi sekali datang time sarapan pagi, memang penuh meja dengan 2-3 hidangan untuk saya sorang. Hidangannya memang boleh kata unik jarang ada di tempat lain.

Contoh sarapan pagi yang ada: Lempeng Bilis, Ubi Kayu Rebus, Pisang Rebus, Lempeng Kari Kaki, Lempeng kelapa dan lain lain lagi. Dari segi harga memang boleh dikatakan murah dan kenyang.

Untuk minuman pula, saya suka dia punya teh tarik dan nescafe tarik. Pekat melekat rasanya.

 

Kukus, Teh Tarik
Teh Tarik
kukus, Nescafe Tarik
Nescafe Tarik

 

Haa…gambar atas ni namanya Tong Mo Re, yang ni wife makan.

Bolehla usha usha menu kat bawah ni, tapi nak lebih tau dan rasa, datang sendiri.

kukus

kukus

kukus

kukus

kukus

 

Untuk makan tengah hari pun ada juga dengan harga yang mampan dan rasa yang boleh tahan sedap juga. Menu yang ada seperti : Patin Masak Tempoyak, Ayam Masak Kunyit, Ayam Goreng Berempah, Patin Masak Asam Pedas, Kari Kaki Ayam.

Lokasi Kukus ni berada di Klang, kalau nak tau, guna je google maps atau waze, mesti sampai. Nak datang sini saya galakkan datang awal, dalam 9 pagi pun o.k, kalau lewat memang penuh la, tak pun kena tunggu yang lain bangun.

Tapi biasanya dengan suasana yang nyaman dan alunan lagu P.Ramlee yang di siarkan, memang ada yang berat nak bangun. hahaa.

Kukus Klang

Kukus Klang

Kukus Klang

Kukus Klang

Kukus Klang

Kukus Klang

Tempat dengan konsep yang menarik, harga yang sesuai best. Rasanya kalau datang ke Klang memang wajib la singgah Kukus ni.

 

Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Bacalah yang ni juga:

Tinggalkan komen ya:

5 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram

Hasli Ayob @ 2020 With Love | Penafian